200-års fejring i Danmark

Den 29. og 30. oktober i år markerer danske bahá’íer, og deres trosfæller over hele verden, 200 året for Babs fødsel. Hans korte og dramatiske liv forberedte vejen for bahá’í troen.

I 1844 erklærede en ung persisk købmand fra byen Shiraz i Iran, at han var bæreren af et budskab, som ville komme til at forvandle menneskehedens liv. Hans navn var Siyyid ‘Ali-Muhammad, men han blev kendt som Bab, der betyder port.

Den 29. og 30 oktober 2019 fejrer bahá’íer over hele verden 200 året for Babs fødsel sammen med naboer, familie og venner. Også i Danmark holdes der festlige sammenkomster flere steder.

I København og Århus vil der fx være fremvisning af en ny film med danske undertekster. I Vejle bliver der holdt fest for familie og venner, og der er lavet et lille skuespil til lejligheden. Skuespillet vil også blive vist ved et mindre arrangement i Østbirk.

Babs mission var at forberede vejen for en ny religionsgrundlægger, der ville indlede en tidsalder med fred og retfærdighed, som lovet i alle verdens religioner. Han opfordrede til åndelig og moralsk fornyelse og hans opmærksomhed på at forbedre kvinders position i samfundet og de fattiges forhold, var revolutionerende. Bahá’íer anerkender Bab, som en guddommelig inspireret forløber og budbringer for Bahá’ú’lláh, grundlæggeren af bahá’í troen.

Hvis du ønsker at deltage i en af fejringerne, kan du enten kontakte dit lokale bahá’í samfund eller sekretariatet.