Informationskontoret
Sofievej 28
2900 Hellerup
Tlf.: 3962 1780
info@bahai.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

PRESSEMEDDELELSE
Skrevet af Inger-Cecilie Helbo
BAHÁ’Í-SAMFUNDET 
Sofievej 28, 2900 Hellerup

Kontakt: Lise Raben
tlf: 46 37 01 99 eller mobil: 41 16 51 95
 

19. februar 2011

Iran:

Dyb bekymring for de fængslede bahá’í lederes sikkerhed

Irans syv fængslede bahá’í ledere er blevet overført til mere brutale afdelinger i det fængsel hvor de sidder indespærret.

I de to kvinders tilfælde, har den måde de er blevet flyttet på skabt bekymring for at de kan være blevet flyttet som et middel til at skabe et usikkert miljø, der truer dem på livet.

The Baha'i International Community har modtaget oplysninger om at en af dem - Fariba Kamalabadi - allerede er blevet fysisk truet af fanger siden hun sammen med Mahvash Sabet blev sendt til den berygtede afdeling 200 i Gohardasht Fængslet 12. februar.

"Det er svært at være sikker på begrundelsen for flytningen," sagde Bani Dugal, der er Det Internationale Bahá’í-samfunds hovedrepræsentant ved FN. Vi tror dog at, siden deres ankomst til Gohardasht Fængslet, har bahá’í kvinderne - på trods af deres egen svære situation - været en konstant kilde til støtte og håb for de andre indsatte. Fængselsmyndighederne er tilsyneladende blevet opskræmt over at de to kvinder begyndte at modtage tegn på respekt fra et stigende antal fanger. Som retfærdiggørelse for den stadige grovere behandling, har myndighederne beskyldt de to for at undervise i bahá’í.

De fem mænd blev for tre uger siden overført til en fløj, der er forbeholdt politiske fanger, kendt som afdeling 4, en fløj der er overfyldt og efter sigende overvåges tæt. De lider nu alvorlige fysiske afsavn.

"Tre af dem er sammen i en celle og de to andre deler en anden celle," sagde Dugal. "Der er to senge i hver celle, så en af dem er nødt til at ligge på gulvet."

"De indsatte i denne del af fængslet har kun mulighed for at gå udenfor for at trække frisk luft på angivne tider, hvorimod de tidligere kunne gøre det når de ønskede," sagde Dugal.

Ovenstående er en forkortet version af en pressemeddelelse fra The Baha'i International Community. Læs hele artiklen på Bahá’í world News Service.

For yderligere oplysninger om bahá’íernes situation i Iran se:

eller kontakt Lise Raben 46 37 01 99 mobil 41 16 51 95

Fakta

De syv anklagede er siddende fra venstre Behrouz Tavakkoli og Saeid Rezaie og stående Fariba Kamalabadi, Vahid Tizfahm, Jamaloddin Khanjani, Afif Naeimi og Mahvash Sabet. Før de blev fængslet, tog de sig af de åndelige og sociale behov for Irans bahá’ísamfund, der har mere end 300.000 medlemmer. Mrs. Sabet blev arresteret 5. marts 2008 og de andre den 14. maj 2008. Der er lige nu 38 fængslede bahá’er i forskellige iranske byer.

 


 

tilbage til oversigten

Jorden er kun ét land og menneskeheden dets indbyggere.